VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«Πρεμιέρα» στο 1 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Με τιμή από 0,98 έως 1 ευρώ το λίτρο, κατά μέσο όρο, θα ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, έναντι 65 - 70 λεπτών πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Ως αιτία των αυξήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατέδειξαν εκτός από την άνοδο των διεθνών τιμών, την αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης,

ο οποίος από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Χ. Μαυράκης, τάχθηκε υπέρ της εξίσωσης του ΕΦΚ στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, προκειμένου να παταχθεί η νοθεία και το λαθρεμπόριο, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, όπως είπε, την καταβολή επιδόματος θέρμανσης τουλάχιστον στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Οι πρατηριούχοι υπογράμμισαν, ακόμα, ότι οι εικονικές εξαγωγές καυσίμων, καθώς και η παράνομη χρήση πετρελαίου ναυτιλίας γίνεται με τη συνδρομή κρατικών λειτουργών. «Το σύστημα διαχρονικά κλείνει το μάτι στο λαθρεμπόριο» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Δ. Ασημακόπουλος.

Για το θέμα της νοθείας, η διοίκηση της ΠΟΠΕΚ ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες για έξαρση των εισαγωγών βιοαιθανόλης από Βουλγαρία και Ιταλία, με την οποία νοθεύεται η βενζίνη. Η βιοαιθανόλη είναι βιοκαύσιμο και αναμειγνύεται με τη βενζίνη (όπως το βιοντήζελ αναμειγνύεται με το πετρέλαιο), αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιτραπεί η χρήση της στην Ελλάδα.

Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΠΕΚ, η πτώση του τζίρου στα πρατήρια τον τελευταίο χρόνο (σε όγκους πωλήσεων) ξεπερνά το 50%, ενώ πάνω από 1.100 πρατήρια έχουν βάλει λουκέτο ή υπολειτουργούν.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top