Ο δεύτερος κύκλος του σίριαλ «εντοπίστε και συλλάβετε τον Μάκη Ψωμιάδη» άρχισε χθες το απόγευμα, από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου με την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Εως αργά χθες ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα παρέμενε... καταζητούμενος.
Οι αστυνομικές Αρχές τον αναζήτησαν τόσο στο σπίτι του στο Ψυχικό όσο και στην εξοχική του κατοικία στην Ανάβυσσο χωρίς όμως να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.
ΟΜΟΦΩΝΑ. Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, όπως φάνηκε από το «διά ταύτα» του βουλεύματός τους, εκτίμησαν διαφορετικά από τον συνάδελφό τους, 9ο τακτικό ανακριτή Γιώργο Κασίμη, τόσο το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας όσο και τη στάση του κατηγορούμενου, ο οποίος επί τρεις μήνες ήταν άφαντος. Οι δικαστικοί λειτουργοί είδαν ενδείξεις εις βάρος του Ψωμιάδη για την ανάμειξή του στην υπόθεση και ομόφωνα κατέληξαν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει άμεσα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή, κρίνοντας ότι είναι ύποπτος φυγής.
Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της άποψης που είχε διατυπώσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνά Θεοδωροπούλου για την προφυλάκιση του κατηγορούμενου και όχι υπέρ του ανακριτή, ο οποίος είχε τη γνώμη ότι ο Ψωμιάδης έπρεπε να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (καταβολή εγγύησης 600.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του).
Μετά την εξέλιξη αυτή νομικοί κύκλοι δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο Ψωμιάδης να κάνει την... έκπληξη και να εμφανιστεί οικειοθελώς τελικά στις Αρχές θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ανεξαρτήτως δηλαδή αν συλληφθεί ή παραδοθεί, ο κατηγορούμενος έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση ενώπιον του ανακριτή ο οποίος προ ημερών είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί ζητώντας την αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, η κρίση του δικαστικού λειτουργού από κανέναν δεν μπορεί εκ προοιμίου να θεωρείται δεδομένη.
tanea