VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης

Η επίθεση «κοινωνικής» πολιτικής του ΥΥΚΑ και ΥΕΚΑ, που αναγγέλθηκε με την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και χαρακτηρίζεται από:

  • Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας από 2,5 σε 4%,

  • Την εφαρμογή λίστας φαρμάκων (4 τον αριθμό) με παράλληλη αύξηση του κόστους προμήθειάς τους για τον ασφαλισμένο,

  • Το ενιαίο – προς τα κάτω – πακέτο παροχής υπηρεσιών υγείας, με εμφανή την ώθηση των ασφαλισμένων σε εξασφάλιση συμπληρωματικών πακέτων υγείας από Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες,

  • Το «κλείσιμο» του ιατρικού λειτουργήματος στους φυσικούς παρόχους του (γιατροί) και το χωρίς κανόνες άνοιγμά του στους επιχειρηματίες υγείας, μετατρέποντας την Υγεία από αγαθό σε εμπόρευμα,

συνεχίζεται με την πλαγιοκόπηση του ΕΣΥ, μέσω της οδηγίας – εντολής των διοικήσεων των Υ.ΠΕ για νομιμοποίηση της «Τροποποίησης των Οργανισμών των Νοσοκομείων» και των «Εσωτερικών Συγχωνεύσεων Κλινικών και Εργαστηριακών Τμημάτων» από τα Διοικητικά Συμβούλια των Μονάδων Υγείας.

Η νομιμοποίηση της οδηγίας αυτής, όπως παραδέχονται οι Διοικητές των Υ.ΠΕ., ο Γ.Γ. του ΥΥΚΑ, ο υπουργός και Υφυπουργός ΥΥΚΑ, στο πόνημά τους περί «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΣΥ», θα εξασφαλίσουν τα εξής:

  1. Μείωση αναγκών εφημερίας γιατρών και απαιτήσεων για επικουρικούς γιατρούς….

Σχόλιο: Δηλαδή, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή εφημεριών τομέα, όπου ο οφθαλμίατρος θα ανατάσσει κατάγματα και ο οδοντίατρος θα καλείται να αντιμετωπίσει ΩΡΛ και οφθαλμιατρικά προβλήματα υγείας κτλ.

  1. 2. Μείωση των απαιτήσεων σε αποθέματα – ανάγκες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού που βρίσκεται στα φαρμακεία των τμημάτων, λόγω μείωσης του αριθμού των τμημάτων και άρα και των αντίστοιχων φαρμακείων και διαχειρίσεων – προμηθειών.

Σχόλιο: Οι συντάκτες δεν έλαβαν υπόψη τους ότι τα αποθέματα αυτά καθορίζονται με βάση τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών και όχι από τον αριθμό των τμημάτων.

  1. 3. Μείωση του διοικητικού κόστους συντονισμού και τροφοδοσίας των νοσηλευτικών τμημάτων και παράλληλα μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, συνεπώς και λειτουργικών δαπανών.

Σχόλιο: και ο πλέον ανίδεος μπορεί να αντιληφθεί ότι το κόστος τροφοδοσίας καθορίζεται με βάση τον αριθμό των νοσηλευόμενων, καθώς και από την ποιότητα των τροφίμων. Όσο για την μείωση του διοικητικού κόστους, δεν θέλει πολλή φαντασία για να συσχετισθεί με την…… εφεδρεία.

  1. Μείωση της κατάτμησης του νοσηλευτικού προσωπικού σε πολλά μικρά νοσηλευτικά τμήματα, που οδηγεί σε αδυναμία να διεκπεραιωθούν οι βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού και κατά συνέπεια αύξηση των αναγκών.

Σχόλιο: Είναι ευνόητο ότι περισσότεροι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από μικρότερο αριθμό νοσηλευτών, με αποτέλεσμα η ήδη προβληματική – λόγω υποστελέχωσης – παροχή νοσηλευτικής φροντίδας να μετατραπεί σε ανύπαρκτη.

Κύριοι, κυρίες Διοικητές, αλλά και απλά μέλη των Δ.Σ. είναι τουλάχιστον αυτονόητο ότι η νομιμοποίηση της «τροποποίησης των οργανισμών νοσοκομείων» και της ενσωματωμένης σ` αυτή οδηγίας για εσωτερικές συνενώσεις κλινικών και εργαστηριακών τμημάτων εκ μέρους σας, θα οδηγήσει, όχι απλά σε υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, αλλά στη μετατροπή των νοσοκομείων σε «κρεματόρια».

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Βασίλειος Βασιλακόπουλος Αγάπιος Γαβριηλίδης

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top