VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Αγώνας δρόμου για εφαρμογή των μέτρων...

Αγώνας δρόμου για εφαρμογή των μέτρων

Η επιστροφή της τρόικας και η διαβεβαίωση της Αγκελα Μέρκελ ότι η Αθήνα θα βοηθηθεί, εφόσον πράξει όσα έχουν συμφωνηθεί, προκάλεσαν προσωρινό αίσθημα ανακούφισης στην κυβέρνηση, η οποία καλείται να δώσει δείγματα ταχύτατης υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου.

Με μία «ατζέντα» φωτιά, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο στο Δημόσιο και το πακέτο φορολογικών μέτρων που η κυβέρνηση αποφάσισε για να κλείσει η «τρύπα» των 7 δισ. ευρώ για το 2011 και το 2012, συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη προεδρία του πρωθυπουργού. Ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να δώσει στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου το «στίγμα» των προθέσεων του Βερολίνου όπως τις αποκόμισε κυρίως στο τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, ενώ αναμένεται να ζητήσει συλλογικότητα, αποτελεσματικότητα και συνέπεια στα συμφωνηθέντα.

Η συνεδρίαση αυτή, πάντως, αναμένεται να είναι από τις δυσκολότερες του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς γύρω από τα ακανθώδη ζητούμενα ( μείωση του κράτους) αναφύονται σκληρές ενδοκυβερνητικές κόντρες. Όπως και η πρόσφατη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του Δημήτρη Ρέππα και του Γιάννη Ραγκούση που προκλήθηκε όταν δημοσίως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι ουδέν παρέλαβε από τον προκάτοχό του σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, προκαλώντας την απάντηση κύκλων του Γ. Ραγκούση ότι είχαν παραδοθεί όλες οι σχετικές μελέτες.

Εκτιμάται ότι υπουργός Υποδομών θα θελήσει να απαντήσει ενώπιον και των άλλων μελών του Υπουργικού στην «κατηγορία» του Δ. Ρέππα, κάτι, άλλωστε, που είχε κάνει και στην περίπτωση της κόντρας τους για την απελευθέρωση των ταξί.

Τα κριτήρια Η κυβέρνηση, πάντως, θα πρέπει σήμερα να λάβει οριστικές αποφάσεις για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και κυρίως να καταλήξει στα κριτήρια για την υπαγωγή στο καθεστώς των 30.000 υπαλλήλων που θα κριθούν τελικά ως πλεονάζον προσωπικό. Η εργασιακή εφεδρεία αποτελεί το νέο μεγάλο «ναρκοπέδιο» στο οποίο θα κινηθεί η κυβερνητική παράταξη, με υπουργούς να διατηρούν επιφυλάξεις για το «δημοσιονομικό αποτέλεσμα», βουλευτές να ανησυχούν για το «κοινωνικό αποτέλεσμα» και το δημόσιο τομέα σε πλήρη αναταραχή να αρνείται να συνεργαστεί. Η κυβέρνηση θα πρέπει, επίσης, να διασφαλίσει ότι όχι μόνο τα κριτήρια αλλά και η διαδικασία θα είναι απολύτως διαφανής, ώστε να μην πυροδοτηθεί και μία παράλληλη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητήσει και θα κληθεί να ανάψει το «πράσινο φως» και στο νέο πακέτο φορολογικών και δημοσιονομικών μέτρων που θα εισηγηθεί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος, ενώ σε μία προσπάθεια να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ο Γ. Ραγκούσης φέρνει τις νέες ρυθμίσεις για την επιτάχυνση των απαλλοτριώσεων.

imerisia.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top