VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς!

Παράταση έως τις 6 Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι φορολογούμενοι να πληρώσουν την πρώτη δόση του πολυεκκαθαριστικού σημειώματος (ειδική εισφορά αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, τέλος επιτηδεύματος). Η νέα ημερομηνία ισχύει για όσους έχουν λάβει το εκκαθαριστικό με βεβαίωση τον Αύγουστο.

Η προθεσμία έληγε σήμερα, Παρασκευή, με αποτέλεσμα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή της.

Αν η καταβολή γίνει εφάπαξ, ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5% επί της συνολικής οφειλής.

Εναλλακτικά οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι μηνιαίες δόσεις η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ.

Όσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Σημειώνεται ότι αρκετοί φορολογούμενοι δεν έχουν παραλάβει έως τώρα από την εφορία το πολυεκκαθαριστικό.

Οι φορολογούμενοι αυτοί εφόσον το παραλάβουν εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι από την επιβολή της ειδικής εισφοράς εξαιρούνται τα ακόλουθα εισοδήματα:

α) οι μισθοί, συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε όλους όσοι παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, που υπερβαίνει σε ποσοστό το ογδόντα τοις εκατό (80%)

β) οι αποζημιώσεις λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης και

γ) οι εφάπαξ παροχές ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών, τα εφάπαξ βοηθήματα δημοσίων υπαλλήλων και τα εφάπαξ βοηθήματα που αναφέρονται στις διατάξεις αυτές.

δ) οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και όσοι λαμβάνουν κατά την χρήση 2011 επίδομα ανεργίας, έστω κι αν κατά τη χρήση 2010 είχαν εισόδημα, εφόσον δεν έχουν κατά το χρόνο της βεβαίωσης πραγματικά εισοδήματα.

Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε σήμερα. Την απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου. tanea
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top