VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ρυθμίζονται όλα τα δάνεια για εισόδημα έως 25.000 ευρώ


Ρυθμίζονται όλα τα δάνεια για εισόδημα έως 25.000 ευρώ


Την επαναβεβαίωση της συμφωνίας των τραπεζών για το νομοσχέδιο ρύθμισης των δανείων των νοικοκυριών επιδίωξε να αποσπάσει χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να πειστεί η τρόικα και να δώσει την έγκρισή της.
Μετά το τέλος σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τους υφυπουργούς Θανάση Σκορδά και Κυριάκο Βιρβιδάκη και τη διοίκηση της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, οι δύο πλευρές έκαναν ξανά γνωστή τη συμφωνία τους στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου.
Ο κ. Χατζηδάκης μάλιστα έκανε λόγο για προσπάθεια χάραξης κοινής διαπραγματευτικής γραμμής με τις τράπεζες ώστε να επιχειρηματολογήσουν στους εκπροσώπους της τρόικας για την αναγκαιότητα της ρύθμισης.
Το ακανθώδες θέμα για την τρόικα είναι το ενδεχόμενο οι τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον χρήματα για την ανακεφαλαιοποίησή τους στην περίπτωση που περάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το ισοζύγιο για τις τράπεζες θα ισοσκελιστεί, καθώς ιδίως για τα δάνεια που είναι στο «κόκκινο» η ρύθμιση θα φέρει έσοδα στα γκισέ.
Ερχεται η τρόικα
Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας έρχονται στην Αθήνα την Κυριακή και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου όπου μεταξύ άλλων θα τεθεί το ζήτημα. Βέβαια πρέπει να υπογραμμιστεί πως για την τελική έγκριση του νομοσχεδίου θα χρειαστεί και η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν τη ρύθμιση των ενυπόθηκων δανείων κοινωνικών ομάδων με εισόδημα έως 25.000 ευρώ, το οποίο έχει προκύψει κατόπιν μείωσης 35% από το 2010. Η διευκόλυνση περιλαμβάνει την τετραετή περίοδο καταβολής δόσεων ύψους στο 30% του εισοδήματος με επιτόκιο 1,5%. Αφορά ακίνητα αξίας έως 180.000 ευρώ.
Εξάλλου, οι δύο πλευρές ασχολήθηκαν και για τα προγράμματα του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης και ιδίως γι' αυτό που αφορά στη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης στις επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών. Οι εκπρόσωποι της Ενωσης διαβεβαίωσαν την ηγεσία του υπουργείου πως θα «τρέξουν» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ για τις χρηματοδοτήσεις μέσω του Jeremie διαπιστώθηκε η αδυναμία κάποιων περιφερειών να το προωθήσουν.
Την ερχόμενη εβδομάδα φτάνει στην Αθήνα και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προκειμένου να γίνει καλύτερος συντονισμός με το υπουργείο και τις τράπεζες για τη χορήγηση των δανείων της ΕΤΕπ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
---imerisia
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top