VIDEO:LIVE-AVLES.TV

"Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα παραείναι χαλαρές"

"Όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Ιταλία. Έτσι η Ελλάδα, αισθάνεται ότι δεν έχει και πολλά να φοβηθεί αυτή την περίοδο", αναφέρει χαρακτηριστικά το νέο δημοσίευμα του Γερμανικού Spiegel που βάζει στο στόχαστρο του την ελληνική οικονομία και τις μεταρρυθμίσεις.
  "Όμως οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις καθυστερούν και οι προσπάθειες της κυβέρνησης για σφίξιμο του ζωναριού έχουν παραλύσει", προσθέτει.
  Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δεν προειδοποιούν για νέα σκληρά μέτρα, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν απευθύνουν έκκληση για ενότητα και δεν επικρατεί καμία ανησυχία για την διαδικασία αξιολόγησης και τις απειλές χρεοκοπίας ή εξόδου από το ευρώ, υποστηρίζει το Spiegel.
  Η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι η επίσκεψη της τρόικας θα τελειώσει με επιτυχία στις 10 Μαρτίου, με την έγκριση της εκταμίευσης των δύο επόμενων δόσεων, σημειώνει το περιοδικό, τονίζοντας ότι κανείς δεν φαίνεται να φοβάται μια επανάληψη του δράματος από την προηγούμενη επιθεώρηση της τρόικα που διήρκεσε πέντε μήνες.
Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση
  Στον αντίποδα, επισημαίνει το Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση "μοιάζει να έχει περάσει στην αντεπίθεση", παρουσιάζοντας την δική της λίστα με απαιτήσεις.  Αλλά σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό οι προσδοκίες αυτές είναι αβάσιμες, δεδομένης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και της ολιγωρίας της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Υπερβολική αισιοδοξία για τις ιδιωτικοποιήσεις
  Ο στόχος για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις το 2013 είναι 2,5 δισ. ευρώ και για να επιτευχθεί η κυβέρνηση πρέπει να πουλήσει ως το καλοκαίρι τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ. Η αισιοδοξία γύρω από αυτό το θέμα όμως είναι υπερβολική, γράφει το Spiegel. Η πώληση του ΟΠΑΠ αντιμετωπίζει πολλές νομικές δυσκολίες και περιπλοκές. Αν δεν υπάρξει απόφαση για το μονοπώλιο, οι επενδυτές δύσκολα θα δείξουν ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα οι βασικοί διεκδικητές είναι οι ρωσικές Gazprom και Sintez, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ να προβάλουν αντιστάσεις σε ένα τέτοιο σενάριο.
  "Έχει σημειωθεί πολύ μικρή πρόοδος στην μείωση του δημόσιου τομέα. Με βάση τους όρους του προγράμματος διάσωσης το Δημόσιο πρέπει να συρρικνωθεί κατά 25.000 υπαλλήλους ως το τέλους του έτους. Μέχρι σήμερα μόλις 2.000 υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τα νεότερα στοιχεί δείχνουν ότι οι μισοί από αυτούς έχουν επιστρέψει στις θέσεις", καταλήγει το δημοσίευμα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Tο defencenet.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top