VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε την παραμονή του τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα, γεγονός το οποίο αποτελούσε δέσμευση του Μιχάλη Παπαδόπουλου (Δελτίο τύπου)


Στις 27 Φεβρουαρίου 2013, ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.
papadopoulosΚατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός επιβεβαίωσε την παραμονή του τμήματος Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα, γεγονός το οποίο αποτελούσε δέσμευση του Μιχάλη Παπαδόπουλου, όπως αυτή είχε γνωστοποιηθεί τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, όσο και στους πολίτες του Νομού Κοζάνης. Στην πόλη της Πτολεμαΐδας επίσης, κατά τα επόμενα χρόνια αλλά με δημοσίευση στο τωρινό Προεδρικό Διάταγμα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρόκειται να λειτουργήσει και δεύτερο τμήμα, αυτό της Εργοθεραπείας. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η πόλη της Πτολεμαΐδας, έπειτα από συνεχείς πιέσεις και κατ’ ιδίαν συναντήσεις, διατηρεί αλλά και αναπτύσσει ένα κομμάτι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αυτό του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Όσον αφορά την πόλη της Κοζάνης, τα τμήματα του ΤΕΙ θα παραμείνουν ως έχουν, με μικρές συμπτύξεις και συγχωνεύσεις. Με βάση λοιπόν το αποτέλεσμα αυτό, ο Νομός Κοζάνης, διατηρεί σε κάθε πόλη του τα τμήματα του ΤΕΙ, ως κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και ανάπτυξης.
Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, οι πιέσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου παραμένουν. Στην τεκμηριωμένη άποψη που κατέθεσε για το Πανεπιστήμιο, αναπτύσσονται τα χαρακτηριστικά εκείνα που το καθιστούν βιώσιμο και πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι ταυτίζεται απόλυτα με τις ακαδημαϊκές προτάσεις του Πανεπιστημίου.
Στην τοποθέτηση του ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται 15η θέση ανάμεσα σε 22 ιδρύματα και μάλιστα πολύ κοντά σε αυτό της Πελοποννήσου. Επίσης, χαρακτηριστικό του πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα Πανεπιστήμια, είναι ότι λειτουργεί σε αυτό μία Σχολή, ενώ σε άλλα καμία κι ακόμα ότι οι αυτοτελείς μονάδες του είναι 4 στις 7. Συνεχίζοντας, μιλώντας με νούμερα τόνισε ότι απασχολούνται σε αυτό 92 καθηγητές και λέκτορες και 47 διοικητικοί υπάλληλοι.
Πολύ σημαντικό μέρος της διαβούλευσης αυτής, είναι να γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το μοναδικό ΑΕΙ που δεν έχει ληξιπρόθεσμες και ανεξόφλητες υποχρεώσεις προηγούμενων ετών.
Για τους λόγους αυτούς, καθώς και για την αντίληψη της σημαντικότητας που επιφέρει η ύπαρξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα στην ενεργειακή πόλη της Κοζάνης, με τα τμήματα των Μηχανολόγων Μηχανικών και των Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος κοντά στους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου, στην τοπική κοινωνία, στους φοιτητές αλλά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συνεχίζει με κάθε θεμιτό τρόπο τις διαβουλεύσεις, αναμένοντας την ανακοίνωση του τελικού σχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top