VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ

Σήμερα, ανακοινώθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ότι είναι πιθανό να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εάν τεθούν σε εφαρμογή οι λεγόμενες αυτόματες περικοπές των δαπανών του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους από αύριο Παρασκευή και προειδοποίησε ότι οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ θα τρωθούν περισσότερο από αυτές.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ προειδοποίησε ότι εάν οι περικοπές εφαρμοστούν στην ολότητά τους το ΔΝΤ θα μειώσει πιθανότατα κατά τουλάχιστον μισή εκατοστιαία μονάδα την σημερινή της πρόβλεψη περί ανάπτυξης 2% της οικονομίας των ΗΠΑ το 2013.
"Θα δούμε τι θα συμβεί την Παρασκευή (σ.σ. αύριο), αλλά όλοι υποθέτουν ότι οι αυτόματες περικοπές θα ισχύσουν", είπε ο Μάρεϊ μιλώντας κατά την διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. "Αυτό που σημαίνει είναι ότι θα αναγκαστούμε να επανεξετάσουμε τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και άλλες προβλέψεις".
Η προειδοποίηση του ΔΝΤ για τις συνέπειες των περικοπών στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο σημειώνεται την ώρα που η Ευρώπη συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από τις συνέπειες της κρίσης χρέους και η ανάπτυξη επιβραδύνεται σε αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.
Οι αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ αναμένεται να συμπεριληφθούν, εάν το σενάριο περί περικοπών γίνει πραγματικότητα, στην έκθεση του Ταμείου για την παγκόσμια οικονομική προοπτική που αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Απριλίου. Η πρόβλεψη του ΔΝΤ που είχε δημοσιευτεί τον Ιανουάριο έκανε λόγο για παγκόσμια ανάπτυξη 3,5% φέτος και 4,1% το 2014.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top