VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.


Τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επ/κής Εκπ/σης και Κατάρτισης) με την ίδρυσή τους μετά το 2000 εξασφάλισαν την ισότιμη εκπαίδευση και κατάρτιση, ως σχολεία που ανήκουν στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπ/ση, όλων των εφήβων με αναπηρίες ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική και γεωγραφική τους προέλευση.
Ήταν και παραμένουν αυτοτελείς μονάδες ειδικής αγωγής της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπ/σης για παιδιά που αποφοίτησαν από το ειδικό κυρίως δημοτικό σχολείο και έχουν ηλικία έως 16 ετών,
ωστόσο η πρώτη εγγραφή μπορεί να γίνει και  μέχρι το 20ο έτος. Οι μαθητές μπορεί να είναι άτομα ΑμεΑ μίας συγκεκριμένης αναπηρίας ή πολλαπλών αναπηριών και η φοίτησή τους διαρκεί 5-8 χρόνια ανάλογα με την ειδίκευση ή τις εκπαιδευτικές ανάγκες τις οποίες αξιολογεί το ΚΕΔΔΥ μετά από πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι ειδικεύσεις του ΕΕΕΕΚ Πτολ/δας, το οποίο εδρεύει στην Πεντάβρυσο, με βάση τα Εργαστήρια που έχει, είναι:
1.    Διοίκησης-Οικονομίας
2.    Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και
3.    Αυτόνομης Διαβίωσης
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι απόφοιτοι των ΕΕΕΕΚ παίρνουν απολυτήριο τίτλο ο οποίος επέχει θέση πιστοποιητικού 1 σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 2009/1992 με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα (της ειδίκευσης που επέλεξαν) και ότι οι μαθητές πολύ δύσκολα μπορούν να έχουν έστω και ευκαιριακές απασχολήσεις.
Όμως πριν από λίγες μέρες άλλαξαν τα δεδομένα για την αποφοίτηση των συγκεκριμένων μαθητών μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Προκηρύχτηκε το ΚΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ ΤΕΕ β΄βαθμίδας, ΚΑΙ ΕΕΕΕΚ.
6ο ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ
Στο πλαίσιο της Μαθητείας θα αμείβεται ο απόφοιτος για κάθε μήνα, στο τέλος του μήνα για πενθήμερη 6/ωρη απασχόληση, με το ποσό των 300 ευρώ και η διάρκεια της Μαθητείας θα είναι εξάμηνη.
Μέχρι τις 8/3/2013, ημερομηνία λήξης εγγραφών των ενδιαφερομένων και της επιλογής,  παρακαλούνται οι απόφοιτοι, και του ΕΕΕΕΚ Πτολεμαϊδας, να μπουν στο Σύστημα μέσω της πύλης www.mathiteia4u.gov.gr
Η προθεσμία μπορεί να τροποποιείται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι ΑμεΑ, να επικοινωνούν και με το ΕΕΕΕΚ αλλά και με την πύλη www.mathiteia4u.gov.gr  από 08.00π.μ. έως 16.00 μ.μ.
                                                                 Η δ/ντρια του ΕΕΕΕΚ Πτολ/δας
                                                                 Καραγιαννάκου Δέσποινα
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top