VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Κοζάνη: Φωτογραφική έκθεση με τα μοναδικά είδη ψαριών που ζουν στις Πρέσπες


Μια ενδιαφέρουσα φωτογραφική έκθεση που περιλαμβάνει τα μοναδικά είδη ψαριών που ζουν στη Μικρή και στη Μεγάλη Πρέσπα φιλοξενείται στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Η έκθεση με τίτλο “Ο θησαυρός των λιμνών μας” έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την σπάνια ιχθυοπανίδα των Πρεσπών. Διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών.
Μέσα από τα θεματικές κατηγορίες της έκθεσης θα αποκαλύπτονται έως τις 12 Μαρτίου στους επισκέπτες τα 23 είδη ψαριών που ζουν στις λίμνες των Πρεσπών και οι παράγοντες που απειλούν τη διαβίωσή τους. Από αυτά τα είδη, τα εννέα είναι ενδημικά, δηλαδή βρίσκονται σχεδόν μόνο εκεί και πουθενά αλλού στον κόσμο, γι’ αυτό προστατεύονται από την ευρωπαϊκή κι εθνική νομοθεσία. Αυτή η μοναδική ιχθυοπανίδα έχει κατατάξει τις Πρέσπες ως έναν από τους δέκα σημαντικότερους υγροτόπους στη Μεσόγειο.
Επίσης, μέσα από το φωτογραφικό υλικό θα αναφέρεται η σημασία της αλιείας στην οικονομία του τόπου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των ειδών αλλά και η σχέση των ιχθυοφάγων πουλιών με τα ψάρια και την αλιεία.
Η έκθεση “Ο θησαυρός των λιμνών μας” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Ενημέρωση & Επικοινωνία “Ψάρια, Αλιεία και Ευρωπαϊκή Πολιτική στη λεκάνη των Πρεσπών” από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Α.Κ.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top