VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σημασία δεν έχουν τα ποσοστά, αλλά η ορθή αξιοποίηση του Πόρου!


του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος,28/02/2013
Επιτέλους, χθες, το ΥΠΕΚΑ εδέησε να… δημοσιεύσει τη νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία διέπει το καθεστώς του περίφημου, πλέον, Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης. Μετά από 14 και πλέον μήνες, ύστερα από πολλές παλινδρομήσεις και παρασκηνιακές συζητήσεις, έχουμε, ως περιοχή, την τελική κατανομή, αλλά και τις σημαντικές επιμέρους διατάξεις.
pliatsiosΩστόσο, η χθεσινή δημοσίευση ήρθε να προκαλέσει νέο..γύρο αντιπαράθεσης, μεταξύ των ενεργειακών Δήμων και της Περιφέρειας, με τους δημάρχους να φέρονται διατεθειμένοι να καταθέσουν ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα κατά της εφαρμογής της εν λόγω απόφασης! Να σημειωθεί πως η κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης είναι στο 50 % για την Π.Ε. Κοζάνης, στο 39% για τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και από ποσοστά 11% για τους Δήμους Σερβίων -Βελβεντού και Βοΐου. Ανάλογα, 50% κατανομή για την Π.Ε. Φλώρινας και από 46% για τους Δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας.  Θα πρέπει να τονιστεί, επίσης,  πως το αρχικό προσχέδιο της υπουργικής απόφασης προέβλεπε 48% για τους λεγόμενους «Ενεργειακούς Δήμους», 12% για τους μη ενεργειακούς και 40% για την Περιφέρεια, κάτι που, πολύ απλά, σημαίνει σημαντική βελτίωση της τελικής απόφασης για την Περιφέρεια.
Όμως, πλέον, νομίζουμε ότι το μέγα ζητούμενο για την περιοχή μας δεν είναι εάν οι Δήμοι θα έχουν 48% ή 39%. Ούτε εάν η Περιφέρεια το 50% ή το 40%. Το θέμα είναι να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Τοπικού Πόρου για την όποια ανάπτυξη μπορούν να φέρουν στην Κοζάνη και στη Φλώρινα! Για τη δημιουργία και νέων, μόνιμων θέσεων εργασίας, όσες και αν είναι αυτές! Να αξιοποιηθούν συνολικά, με σχέδιο και συνεννόηση και όχι αποσπασματικά, όπως συνέβη στο παρελθόν! Συμπληρωματικά, μέσα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και όχι, ίσως, αυτόνομα, σε πολλά, διάσπαρτα και ποικίλα μικρότερης εμβέλειας έργα.
Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δυο βαθμών. Και όχι ένας νέος γύρος άγονης αντιπαράθεσης, η οποία, μάλιστα, ενέχει τον κίνδυνο περαιτέρω καθυστέρησης στην εκταμίευση των κονδυλίων του Τοπικού Πόρου. Η περιοχή μας, ειδικά σήμερα, δεν έχει μια τέτοια πολυτέλεια.
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top