VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Αποστολή στοιχείων Ολοκαυτώματος 1943 (Παλαιογρατσάνου, Καταφυγίου και Αγίας Κυριακής) και πρόταση-παράκλησή μας για ένταξή του στο εθνικό πλαίσιο Ολοκαυτωμάτων και καταχώρησής του στα σχολικά βιβλία


ΘΕΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ:
Αποστολή στοιχείων Ολοκαυτώματος 1943 (Παλαιογρατσάνου, Καταφυγίου και Αγίας Κυριακής) και πρόταση-παράκλησή μας για ένταξή του στο εθνικό πλαίσιο Ολοκαυτωμάτων και καταχώρησής του στα σχολικά βιβλία.
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ: 
ΠΡΟΣ                         
o   Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο.
o   Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης (με αλφαβητική σειρά: κ. Κασαπίδη Γεώργιο, κ. Κουκουλόπουλο Πάρι, κ. Μακρή Ραχήλ, κ. Ουζουνίδου Ευγενία, κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη).  
o   Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη.

o   Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά.
o   Δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθανάσιο Κοσματόπουλο.
o   Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Βελβεντού κ. Δημήτριο Πιτσιάβα.
o   Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου κ. Ιωάννη Τζέλα.
o   Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αγίας Κυριακής κ. Δημοσθένη Κακούλη. 
o   Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.
o   Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.
Σεβασμιώτατε, κύριες και κύριοι βουλευτές, κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Πρόεδροι, κύριοι διευθυντές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.
Σας αποστέλλουμε (επισυναπτόμενο) γραπτό υλικό, το οποίο συλλέξαμε από ζωντανές πρωτογενείς πηγές, που αφορά στις πυρπολήσεις (στο Ολοκαύτωμα 1943) των τριών ορεινών χωριών των Πιερίων ορέων (Παλαιογράτσανο, Καταφύγι και Αγία Κυριακή) με την ολική καταστροφή τους και τις δεκάδες των θυμάτων, από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής κατά το Δεκέμβριο του 1943.
Διατυπώνουμε την πρόταση - παράκλησή μας προς όλους και προς τον καθένα ξεχωριστά με σεβασμό και αγάπη:
1. Μελετήστε και αξιοποιήστε το επισυναπτόμενο υλικό που αφορά στο αναφερθέν τοπικό Ολοκαύτωμα. Προωθήστε το, εσείς, θεσμικά και υπεύθυνα,  για την ένταξή του στο εθνικό πλαίσιο Ολοκαυτωμάτων.
2. Εισηγηθείτε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και σε άλλους παιδαγωγικούς πυρήνες για την καταχώρησή του στα σχολικά βιβλία και για τη συνδιδασκαλία του μαζί με τα άλλα Ολοκαυτώματα του εθνικού χώρου.
Οποιαδήποτε συμπληρωματικά στοιχεία (που ενδεχομένως προκύψουν) θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, να σας τα δώσουμε και για την επεξεργασία και την από εσάς θεσμικά αξιοποίησή τους. 
Εμείς, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής μας διακονίας, θα συνεχίσουμε να μνημονεύουμε τους νεκρούς και παράλληλα θα προσευχόμαστε και θα εργαζόμαστε ‘’υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου’’ και για το ‘’δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης’’. 
Χριστός επί γης, υψώθητε! Καλά Χριστούγεννα! 
Με τον προσήκοντα σεβασμό και με την εν Χριστώ αγάπη
Ο Εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού
Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού
Πρωτοπρεσβύτερος
Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
ΥΓ. Αποστείλαμε στους αποδέκτες όλο το ιστορικό υλικό που έχουμε συλλέξει. 
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top