VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Με το βλέμμα στην τρίτη ψηφοφορία


Τρεις ημέρες απομένουν μέχρι την τελευταία και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα, και οι «ζυμώσεις» εντείνονται στα κομματικά επιτελεία.

Εντός του Σαββατοκύριακου, ενδεχομένως και αύριο, αναμένεται νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τους βουλευτές για το +12, με στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών.

Με το βλέμμα στην τρίτη ψηφοφορία Παρέμβαση αναμένεται και από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, πιθανώς μέσω άρθρου του στον κυριακάτικο Τύπο. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στους βουλευτές τονίζοντας την κρισιμότητα της ψήφου τους, τη Δευτέρα.
Ωστόσο, το εγχείρημα για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου φαντάζει δύσκολο.
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η δεξαμενή των προθύμων βουλευτών «αδειάζει» και μόνο λίγες ψήφοι μπορούν να προστεθούν στις 168 που έλαβε στη δεύτερη ψηφοφορία ο Σταύρος Δήμας.
Τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Δήμας, έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογής με τις ψήφους των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής .
«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής» είπε σε δήλωσή του ο κ. Δήμας.
Κι ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι δύσκολο να προβλεφθεί, οι κομματικοί μηχανισμοί προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στα τέλη του Ιανουαρίου.
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει η κουβέντα για τα ψηφοδέλτια και μετά την ψηφοφορία της Δευτέρας, θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με το Φώτη Κουβέλη, ενώ Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή θα εξειδικεύσουν τις προτάσεις για τα ψηφοδέλτια και την εκλογική τακτική του κόμματος.
Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν έτοιμοι ακόμη και για εκλογές και για το λόγο αυτό έχει συνεδριάσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα η επιτροπή ψηφοδελτίων.
Στο στρατόπεδο της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά τη Δευτέρα θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή και κατά πάσα πιθανότητα το Διαρκές Συνέριο, προκειμένου να ορίσει την εκλογική τακτική του κόμματος,
Στο Ποτάμι όλο το τελευταίο διάστημα γίνονται κινήσεις επιλογής υποψηφίων για να κλείσουν και οι λίστες στην περιφέρεια, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έχει συνάντηση την Κυριακή με το Σπύρο Λυκούδη για να οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή των μεταρρυθμιστών στα ψηφοδέλτια του «Ποταμιού».
Την περασμέη Τρίτη, ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ψηφοφορίας, κάλεσε τους βουλευτές «να αναλογισθούν την ευθύνη τους και να μη βάλουν τη χώρα σε εθνική περιπέτεια»
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Mega
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top