VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Η υποχρηματοδότηση της παιδείας παγώνει τα σχολεία

Η χρόνια υποχρηματοδότηση της παιδεία και η περεταίρω περικοπή των δαπανών, λόγω εφαρμογής του μνημονίου και στην εκπαίδευση κατά 47% σε σχέση με πέρυσι και 60% σε σχέση με το 2002 οδήγησαν τα σχολεία σε οικονομική ασφυξία. Εκτός από την αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών αναγκών τους, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετά σχολεία, κυρίως της περιφέρειας στο νομό μας με την θέρμανσή τους.

Ήδη ορισμένα σχολεία προμηθεύτηκαν πετρέλαιο με πίστωση, ενώ είναι βέβαιο ότι αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσουν κʼ άλλα. Μέχρι την άνοιξη που θα δοθεί η κουτσουρεμένη επιχορήγηση στα σχολεία, κινδυνεύουν να παγώσουν στην καρδιά του χειμώνα.

Για να μη συμβεί κιʼ αυτό στο «νέο σχολείο» της αγοράς και της αμάθειας που σχεδιάζει, εδώ και καιρό και αρχίζει με έντονους ρυθμούς την υλοποίηση του η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , είναι ανάγκη οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, να διεκδικήσουν τα αναγκαία κρατικά κονδύλια.

Να μην αποδεχτούν να βάλουν για άλλη μια φορά το χέρι στην δική τους τσέπη.

Να αγωνιστούν μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, χωρίς να χάνουν άλλο χρόνο, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ως τα μεταπτυχιακά, με ολόπλευρη μόρφωση και κατάκτηση όλων των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων της νεολαίας κιʼ όλου του λαού.

Να οδηγήσουν αυτό τον αγώνα ως την απόκρουση της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου, των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ και της τρόϊκας, προχωρώντας ως την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top