VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Yποπτα φοροδιαφυγής έντεκα επαγγέλματα

Υποπτα φοροδιαφυγής έντεκα επαγγέλματα

Γιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, τοπογράφοι, οικονομολόγοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων, λογιστές και φοροτέχνες

Στο «μάτι» της εφορίας ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή μπαίνουν 11 κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που θα ελεγχθούν με βάση τα νέου τύπου τεκμήρια και τα στοιχεία από το ηλεκτρονικό φακέλωμα της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης και των συναλλαγών τους.

Πρόκειται για γιατρούς, οδοντιάτρους, κτηνιάτρους, δικηγόρους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, τοπογράφους, οικονομολόγους, σύμβουλους επιχειρήσεων, λογιστές και φοροτέχνες, οι οποίοι ανάλογα με την πόλη που έχουν την έδρα τους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από ένα ορισμένο ύψος.

Eιδικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι προτεραιότητα στους ελέγχους αποκτούν οι συγκεκριμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, εφόσον μετά την πάροδο πενταετίας από την έναρξη της δραστηριότητάς τους το καθαρό εισόδημα που δηλώνουν, δεν υπερβαίνει:

  • Tα 25.000 ευρώ και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων.
  • Tα 20.000 ευρώ για πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων και
  • Tα 15.000 ευρώ για πόλεις κάτω των 50.000 κατοίκων.

Tο φορολογικό μπλόκο στους ελεύθερους επαγγελματίες περιλαμβάνει συλλογή και διασταυρώσεις στοιχείων για τα εισοδήματα και την περιουσία από δικηγορικούς συλλόγους, συμβολαιογράφους, τεχνικά επιμελητήρια, πολεοδομίες και από άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως ορίζεται στο νομοσχέδιο θα εκδοθούν αποφάσεις και θα υποχρεωθούν οι δικηγορικοί σύλλογοι να υποβάλουν καταστάσεις με τις παραστάσεις των δικηγόρων, οι συμβολαιογράφοι για τη διαμεσολάβηση των δικηγόρων στα συμβόλαια μεταβίβασης, αντίστοιχα από το τεχνικό επιμελητήριο και τις πολεοδομίες στοιχεία για τις εκδοθείσες άδειες και τους αντίστοιχους μηχανικούς. Mε τον τρόπο αυτό, αλλά και από άλλα στοιχεία που θα υποβάλουν οι δημόσιες υπηρεσίες θα γίνεται πληθώρα διασταυρώσεων και θα ελέγχονται τα πρόσωπα στα οποία θα εμφανίζεται δυσαρμονία δραστηριοτήτων και δηλούμενων εισοδημάτων.

imerisia

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top