VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Αυξάνονται οι νεκροί...

Αυξάνονται οι νεκροί
Το βράδυ νεότερος απολογισμός ανεβάζει τους επισήμως καταγεγραμμένους νεκρούς, σε πέντε ημέρες ταραχών, στους 80.
Το πρώτο τριήμερο διαδηλώσεων, από την Τρίτη ως την Πέμπτη, έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα.
Την Παρασκευή, οπότε και κορυφώθηκαν οι ταραχές, καταγράφησαν από τα νοσοκομεία της χώρας 62 νεκροί, εκ των οποίων 35 στο Κάιρο.
Αυξάνονται οι νεκροί
Το Σάββατο ο αριθμός ήταν σημαντικά μικρότερος αλλά σε καμία περίπτωση αμελητέος, με 11 νεκρούς, τρεις στο Κάιρο, τρεις στη Ράφα και πέντε στην Ισμαιλίγια, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 2.000 ήδη από το πρωί του Σαββάτου.
Αγνοούν την απαγόρευση κυκλοφορίας
Χιλιάδες πολίτες παραμένουν από το απόγευμα του Σαββάτου στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, παρά το γεγονός ότι οι Αρχές ανακοίνωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 16:00 (η Αίγυπτος έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα) και τόνισαν  ότι όποιος την παραβιάζει εκτίθεται σε κίνδυνο.
«Δεν μοιάζει με απαγόρευση κυκλοφορίας, βλέπω χιλιάδες να διαδηλώνουν δίπλα μου», δήλωσε αυτόπτης από την Αλεξάνδρεια στο Reuters.
Ανεβαίνουν στα τεθωρακισμένα
«Κάτω ο Μουμπάρακ» φωνάζουν από το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες διαδηλωτές στην πλατεία Ταρίρ του Καϊρου όπου βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτίρια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ενώ άλλοι 2.000 διαδήλωναν στην πλατεία Ραμλ της Αλεξάνδρειας, όπου σύμφωνα με το  Al Jazeera υπήρξαν 26 νεκροί.
Περίπου 1.000 Αιγύπτιοι προσπαθούν να εισέλθουν στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στο Κάιρο, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικο δίκτυο Al Jazeera, το οποίο προσθέτει ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους.
Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του Al Jazeera στην περιοχή, η αστυνομία σκότωσε τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές, ενώ οι Αρχές κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες.
Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμες χρησιμοποίησαν άρματα μάχης και πυροβόλησαν στο αέρα για να απωθήσουν εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να εισβάλλουν σε κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας σε ένα προάστιο του Καΐρου, όπως δήλωσε αυτόπτης.
Ο κόσμος, μεταδίδει το  CNN, ανεβαίνει στα τεθωρακισμένα και σε πολλές περιπτώσεις «αιχμαλωτίζει» τους στρατιώτες. Ποζάρουν για φωτογραφίες, φωνάζουν «είμαστε όλοι Αιγύπτιοι», καταρρακώνοντας κάποιες ελάχιστες φορές τα όργανα της καταστολής. Ένας στρατιώτης εμφανίστηκε να κρατά στα χέρια του ένα μωρό και να ποζάρει χαμογελώντας με το πλήθος, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «Όχι στον Μουμπάρακ και τη δυναστεία του» και «Λαός και στρατός θα αλλάξουν μαζί το καθεστώς».
Λεηλασίες ακόμη και σε μουσεία
Η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ο στρατός ζήτησε «από τον αιγυπτιακό λαό να προστατεύσει το κράτος, την Αίγυπτο, να προστατευθεί» από τις λεηλασίες.
Παρά ταύτα σεκάδες μαγαζιά λεηλατήθηκαν σε συνοικίες του Καΐρου, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν απούσες, όπως αναφέρει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. «Δεν υπάρχει πια αστυνομία, οι ληστές έχουν αποδράσει από τις φυλακές. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων.
Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA) Ζάχι Χαουάς αποκάλυψε ότι λεηλατήθηκε και το Αιγυπτιακό Μουσείο με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο μούμιες.
Το μουσείο βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία πυρπόλησαν νωρίτερα διαδηλωτές.
«Αιγύπτιοι πολίτες προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με τη συνδρομή της τουριστικής αστυνομίας, όμως κάποιοι κατάφεραν να μπουν από πάνω και κατέστρεψαν δύο μούμιες», δήλωσε ο Χαουάς.
Συγκρούσεις και στις φυλακές
Μάχες ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κρατουμένων που επιχείρησαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή Αμππου Ζααμπάλ βορείως του Καΐρου.

Κανείς από τους κρατούμενους δεν κατάφερε να δραπετεύσει αλλά οκτώ εξ αυτών σκοτώθηκαν και 123 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Προς διάδοχη κατάσταση
Ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ «πρέπει να φύγει», δήλωσε σήμερα ο αιγύπτιος αντιφρονών Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι σε συνέντευξή του στο δορυφορικό  τηλεοπτικό δίκτυο France 24, την ώρα που στην Αίγυπτο συνεχίζονταν οι  αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
«Θα κατέβω σήμερα (Σάββατο) στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μου για να συμβάλλω στον ερχομό της αλλαγής (...) και για να δηλώσω στον πρόεδρο Μουμπάρακ ότι πρέπει να φύγει», δήλωσε στο France 24 ο ΕλΜπαραντέι πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), ο οποίος το 2005 βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.
«Ο πρόεδρος Μουμπάρακ δεν έχει καταλάβει το μήνυμα του αιγυπτιακού λαού. Ο λόγος του ήταν εντελώς παραπλανητικός. Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν με  μεγαλύτερη ένταση μέχρι την πτώση του καθεστώτος», πρόσθεσε.
«Να γίνει ειρηνικά η μεταβίβαση»
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το μεγαλύτερο κίνημα αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, ζήτησε σήμερα σε ανακοίνωσή της την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, την πέμπτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Η οργάνωση επανέλαβε την υποστήριξή της «σε μία ειρηνική εξέγερση» και ζήτησε το διορισμό «μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (το κυβερνών κόμμα) που θα διοργανώσει έντιμες εκλογές και (θα προχωρήσει σε) ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».
Πάγωσε η οικονομία
Το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας φαίνεται να έχει αποκατασταθεί το πρωί  του Σαββάτου καθώς και οι υπηρεσίες ίντερνετ.
Το Χρηματιστήριο του Καΐρου όμως θα παραμείνει κλειστό, όπως και οι τράπεζες (σ.σ. κλείνουν Παρασκευή και Σάββατο ενώ λειτουργούν κανονικά την Κυριακή).
Στις τελευταίες συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης το χρηματιστήριο έκλεισε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χάνοντας 6% και 10% αντίστοιχα.
Σύννεφα μέχρι και στην... Κίνα
Η ένταση που συνεχίζεται στην βόρεια ακτή της Αφρικής προβληματίζει τους ηγέτες πολλών καθεστώτων της περιοχής και όχι μόνο.
Η λέξη «Αίγυπτος» έφτασε να λογοκρίνεται σήμερα σε πολλά σάιτ και μπλογκ ακόμη και στην Κίνα.
Στην αναζήτηση με τη λέξη «Αίγυπτος» ακόλουθη η εξής απάντηση: «Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, το αποτέλεσμα της αναζήτησής σας δεν μπορεί να κοινοποιηθεί».
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top