VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Προβληματισμός στην Κυβέρνηση για την ανταρσία βουλευτών

Προβληματισμός στην Κυβέρνηση για την ανταρσία βουλευτών

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση από τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια .

Οι έντονες επικρίσεις που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έρχονται να επιβεβαιώσουν το έκρυθμο κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στο μέλλον της κυβέρνησης.

Aπό την Πολωνία, όπου βρισκόταν σε επίσημη διάσκεψη, πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ομόφωνα απαίτησαν από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα "τυχερά παιχνίδια".

Θυμίζουμε ότι οι βουλευτές είπαν στον υπουργό οικονομικών πως αυτό το νομοσχέδιο δεν περνάει. Στις αντιδράσεις πρωτοστάτησε η Βάσω Παπανδρέου, που προέβαλε την ηθική διάσταση του θέματος, ενώ άλλοι βουλευτές αντέδρασαν γιατί τους ζητείται να ψηφίσουν νομοσχέδια, στη διαβούλευση των οποίων δεν συμμετείχαν.

Κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων ακούστηκαν βαριές εκφράσεις από τους βουλευτές, όπως: «Δε θα μετατρέψουμε τα καφενεία σε ναούς του τζόγου ούτε τα χωριά μας σε καζίνο» τόνισαν πολλοί εξ αυτών, με τον Παπακωνσταντίνου να δέχεται ευθεία επίθεση λίγο μετά από τη Βάσω Παπανδρέου η οποία -αφού του ξεκαθάρισε πως δεν το ψηφίζει του είπε ειρωνικά «αν είναι να έχει έσοδα το κράτος, να νομιμοποιήσουμε τότε και τα ναρκωτικά και την πορνεία»! Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πήραν το λόγο και εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις στο νομοσχέδιο ήταν -εκτός της Βάσως Παπανδρέου- οι Δημήτρης Λυντζέρης, Δημήτρης Παπουτσής, Μανώλης Στρατάκης, Σούλα Μερεντίτη και Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να υπεραμυνθεί και πάλι του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι «θα αποφέρει 700 εκ. ευρώ ετησίως το συγκεκριμένο μέτρο στο κράτος». Η απάντηση που δέχθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν και πάλι σκληρή: «Μη μας κοροϊδεύεις. Μόνο το πηγαινέλα για τις διατυπώσεις στις Βρυξέλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας πάρει ένα χρόνο. Είσαι σίγουρος ότι θα είσαι υπουργός του χρόνου όταν θα ρέει το χρήμα;»!

Πλέον, οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται ότι το μήνυμα των βουλευτών που ανέφεραν ότι «από δω και πέρα ο υπουργός Οικονομικών θα είναι υπο αμφισβήτηση» αποκτά μορφή τελεσίδικης απόφασης.

Το μήνυμα άλλωστε από τον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρο "δεν θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο του τζόγου".

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top