VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σταύρωση χωρίς Aνάσταση για τον Γιώργο

Μεγάλα μέτωπα ανοιχτά άφησε πίσω του ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου φεύγοντας για την Ύδρα, όπου θα περάσει το τριμήμερο του Πάσχα. Οι φήμες για την αναδιάρθρωση δεν λένε να κοπάσουν, αντίθετα, έχουν «φουντώσει», από τη στιγμή μάλιστα που το μεσοπρόθεσμο σχέδιο που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα είχε μόνο γενικούς στόχους, χωρίσς συγκεκριμένες αναφορές στο πώς θα επιτευχθούν. Δεδομένης της αποτυχίας την πολιτικής του μνημονίου και των αποκλίσεων από τους στόχους που αυτό έθετε, μια αναδιάρθρωση έρχεται πιο κοντά, ίσως και εντός του 2011. Η φημολογία δεν πρόκειται να κοπάσει και γι’ αυτό η παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου στις λεπτομέρειές του γίνεται πιο επιτακτική.

Από την παρουσίαση και μετά είναι βέβαιο ότι θα προκείψουν νέα θέματα, αφού κάποιοι είναι βέβαιο πως θα θιγούν. Έτσι ένα ντόμινο εξελίξεων αναμένεται το επόμενο διάστημα. Πρώτα απ’ όλα θα φουντώσουν οι γκρίνιες από την εσωκομματική αντιπολίτευση. Αν και κανένας βουλευτής δεν θεωρείται «υψηλού κινδύνου» ούτως ώστε να καταψηφίσει ένα βασικό νομοσχέδιο, ωστόσο ποτέ δεν αποκλείεται η έκπληξη. Η περίπτωση για παράδειγμα της κας Βάσως Παπανδρέου εξετάζεται συνεχώς και μάλιστα στενά.

Επίσης το ενδεχόμενο ανασχηματισμού με μετακίνηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών θα ήταν μια πιθανή εξέλιξη, αφού ο νυν υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί πλέον να αντέξει τις περεταίρω πιέσεις εσωκομματικά, αλλά και από την κοινωνία. Για πολλούς έχει γίνει «κόκκινο πανί» και η αδυναμία του να αποκτήσει ερείσματα στον κόσμο όσο ακόμα βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, τον έχει καταστήσει νούμερο ένα... παίχτη προς αποχώρηση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος αποτελεί από μόνος του ανοιχτό μέτωπο. Δεν περνάει σχεδόν μήνας που να μην προκαλέσει με δηλώσεις του. Το τελευταίο παράδειγμα ήταν όσα είπε στην Κωνσταντινούπολη περί τεμπέλικης ζωής των Ελλήνων. Ο κ. Πάγκαλος έχει συσπειρώσει τους εχθρούς του εντός και εκτός κυβέρνησης σε τέτοιο βαθμό που κυκλοφορεί πλέον με συνοδεία μία διμοιρία των ΜΑΤ. Εν τούτοις κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ούτε την παραμονή του ούτε την αποχώρησή του. Ο ίδιος πιθανότατα θέλει να παραμείνει, αν και όσο παραμένει τόσο υποχωρεί η περίπτωση επιτυχημένης καθόδου στις εκλογές – όποτε και αν γίνουν – της συζήγου του κας Χριστίνας Χριστοφάκη. Η κ. Χριστοφάκη χρεώνεται τον σύζηγό της. Μήπως όμως αποτελέσει η ίδια παράγοντα για την αποχώρηση του αντιπροέδρου;

Τέλος ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του πρωθυπουργού με των πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη έχει ανοίξει. Ο κ. Σημίτης θεωρείται σίγουρο ότι θα «ξαναχτυπήσει», όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι εκφράζει κάποιον άλλον πια πέρα από τον εαυτό του. Οι «εκσυχρονιστές» που μεγαλουργούσαν επι των ημερών του έχουν σκορπιστεί. Άλλοι κατηγορούνται για μίζες, άλλοι έχουν εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή και άλλοι ψάχνουν ρόλο στο πάρε – δώσε της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός έχει όλα αυτά τα μέτωπα ανοιχτά και επίσης θα αντιμετωπίσει όσα έρχονται κάθε φορά απρόβλεπτα. Ο κ. Παπανδρέου δείχνει αποφασισμένος πάντως να βρει τη χρυσή τομή και να ισορροπήσει ανάμεσα σε πολλούς παράγοντες. Το στιλ του δεν είναι συγκρουσιακό και το έχει αποδείξει πολλά χρόνια τώρα, αν και ξέρει να εκπλήσει. Η Τρίτη απέχει μόλις τρεις ημέρες και ο κ. Παπανδρέου από την Ύδρα όπου βρίσκετα ετοιμάζει τη δική του αντεπίθεση.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top