VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Έτοιμο για εκλογές το ΚΚΕ

Μιλώντας σε φίλους και ψηφοφόρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σε μία ομολογουμένως πολύ μεγάλη συγκέντρωση, η Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τον λαό να μην παγιδευτεί σε σενάρια μεταμφίεσης. Διακήρυξε την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος. Αναφορά στα γιαούρτια και στην Κερατέα

Την εκλογική ετοιμότητα του ΚΚΕ, διακήρυξε απόψε στην συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος η Γενική Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ταυτόχρονα κάλεσε τον λαό "να μην παγιδευτεί στα σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος", απαντώντας, έτσι, στις συζητήσεις περί σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες ψηφοφόρους και οπαδούς του ΚΚΕ, σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση, η Α. Παπαρήγα επικεντρώθηκε στις απαντήσεις του ΚΚΕ, τόσο για την οικονομική κρίση, όσο και τη διαμόρφωση των πολιτικών όρων ανατροπής των συσχετισμών και του πολιτικού συστήματος.

Προχώρησε μάλιστα σε πρόσκληση προς τον λαό "να πάρει την ιστορική απόφαση, να δώσει πρωτοφανή μαζικότητα και αποτελεσματικότητα στους ταξικούς αγώνες, στην πολιτική πάλη. Μαζί με το ΚΚΕ, σε συνεργασία και συμπαράταξη".

Έχει μάλιστα ξεχωριστή σημασία ότι αν και το ΚΚΕ δεν κρίνει - ασχολείται - με τις δημοσκοπήσεις, εντούτοις η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε σε αυτές εμμέσως, λέγοντας ότι το κόμμα της απευθύνεται και σε όλους εκείνους που όταν ερωτώνται ποιο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ εμπιστεύονται, απαντούν κατηγορηματικά "κανένα από τα δύο".

Επίθεση σε ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, εξηγώντας αναλυτικά την πρόσκληση του ΚΚΕ, άσκησε έντονη κριτική, πέρα από τα δύο μεγάλα κόμματα και στα μικρότερα τονίζοντας ότι ο ΛΑΟΣ και ψηφίζει το Μνημόνιο και "μετανιώνει" γι' αυτό. Είναι και με την κυβέρνηση και τη ΝΔ, ανάλογα ποιο από τα δύο κόμματα θα του δώσει ένα ή δύο υπουργεία σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σήμερα είναι πιο πολύγλωσσος από ποτέ και πρόσθεσε ότι πότε στηρίζει την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, πότε μιλάει για διαγραφή του χρέους, πότε μιλάει για αναδιαπραγμάτευση, πότε για μερική διαγραφή του χρέους, άλλοτε για κρατικοποίηση τριών τραπεζών, άλλοτε για κρατικοποίηση όλων των τραπεζών. Θυμούνται που και που την ευρωλαγνεία τους και για να την μετριάσουν μιλάνε για επανίδρυση της ΕΕ και για την ανάδειξη χαρισματικών ηγετών.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά και τη Δημοκρατική Συμμαχία είπε ότι "περισσότερο μοιάζουν με δορυφόρους του ΠΑΣΟΚ" και είναι "εραστές της ταξικής συνεργασίας".

Αναφερόμενη στις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, η κ. Παπαρήγα είπε ότι οι συζητήσεις είναι πραγματικές και όχι στημένες και αποκαλύπτουν αυτό που το ΚΚΕ έχει πει πολλές φορές, ότι τα περιθώρια του καπιταλιστικού συστήματος να πετύχει μια σχετικά ελεγχόμενη και ανώδυνη -για το σύστημα- διέξοδο από την κρίση, είναι πολύ πιο στενά σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ σημείωσε ότι και αν ακόμα τελικά συμφωνηθεί μια παρέμβαση στον κύκλο της κρίσης στην ευρωζώνη, οι αντιθέσεις μεταξύ τους θα γίνονται όλο και πιο μεγάλες, άρα και πιο επικίνδυνες για τους λαούς.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, διερωτώμενη εάν είναι τυχαίο ότι οι παραβιάσεις από την πλευρά της ηγεσίας της Τουρκίας στο Αιγαίο γίνονται όλο και πιο προκλητικές, εάν είναι τυχαίο ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραιτηθεί πλήρως από τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και ότι δεν έχει ανακηρυχθεί η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), εξαιτίας των διεκδικήσεων της Τουρκίας στην περιοχή που βρίσκεται το Καστελόριζο, υποστηρίζοντας ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να είναι στο κέντρο της προσοχής του λαού.

Αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση της Α. Παπαρήγα για τα γιαούρτια και την κουκούλα. Στρέφουμε τα πυρά μας και σε εκείνους που φοβούνται το λαϊκό κίνημα τόνισε, και αναγορεύουν σε κίνημα το γιαούρτι και την κουκούλα ή που θέλουν όλη η Ελλάδα να γίνει Κερατέα.

Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top