VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«Η Ελλάδα υλοποιεί τις αποφάσεις της»

Υπέρ των ευρωπαϊκών δημοψηφισμάτων τάσσεται ο Γιώργος Παπανδρέου

Για τα τρία ελλείμματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος το 2009, έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο πλαίσιο της συνάντησης του «Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης» που διεξάγεται στο Βερολίνο. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο έλλειμμα προϋπολογισμού, τρεχουσών συναλλαγών αλλά και αξιοπιστίας.

Υπεραμύνθηκε, μάλιστα, την πρότασή του για δημοψήφισμα, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός λαός θα είχε την ευκαιρία να απαντήσει ξεκάθαρα στο δίλημμα, μακριά από λαϊκισμούς. Σημείωσε, επίσης, ότι η διαρκής συζήτηση για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναστέλλει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα υλοποιεί τις αποφάσεις της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν οι πρώην πρωθυπουργοί της Ισπανίας και του Βελγίου, καθώς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας,Γιόσκα Φίσερ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε κατ' επανάληψη ότι είναι λάθος να εμφανίζεται η Ελλάδα ως το πρόβλημα.

«Η ευρωζώνη δεν διέθετε τα εργαλεία ώστε να δημιουργήσει εμπιστοσύνη, κατ' αρχήν στους πολίτες και ακολούθως στις αγορές», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου. Υπογράμμισε, ακόμη, την ανάγκη να ανακτήσει η δημοκρατία την προτεραιότητα έναντι των αγορών και να εγκαταλειφθούν τα στερεότυπα, όπως «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες».

Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, με μέτρα, όπως η απευθείας εκλογή του Προέδρου του Συμβουλίου ή ευρωπαϊκά δημοψηφίσματα.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη ως «εγχείρημα ειρήνης», ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η Ευρώπη πρέπει να γίνει εγχείρημα ενδυνάμωσης του ρόλου των κοινωνιών και δύναμη εξανθρωπισμού της παγκοσμιοποίησης και ανέδειξε την ανάγκη μεγαλύτερου ελέγχου επί του οικονομικού συστήματος διεθνώς.

Σε συζήτηση, που συμμετείχε χθες ο πρώην πρωθυπουργός με τον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, σημείωσε ότι η χώρα εισήλθε ως ίση ανάμεσα σε ισότιμους εταίρους και αναφέρθηκε στην δημοσιονομική απογραφή του 2004, με την οποία «η τότε κυβέρνηση άλλαξε τους κανόνες καταγραφής των αμυντικών δαπανών».

Ο κ. Σρέντερ από την πλευρά του δήλωσε ότι πριν από την ένταξη της Ελλάδας, η Κομισιόν είχε δώσει την έγκρισή της και δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητηθούν τα στοιχεία της.

Αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο πρώην Καγκελάριος έκανε λόγο για «μεγάλο λάθος στην συμπεριφορά της Ευρώπης στις Κάννες» και χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις προσπάθειες της Ελλάδας.*newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top