VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ημερίδα για το πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» στην Κοζάνη

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Ερμιόνιο” (Πλατεία Νίκης, Κοζάνη), ημερίδα για το πρόγραμμα «Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Β’δημοτικού σε 800 ολοήμερα και 150 δυσπρόσιτα σχολεία όλης της Ελλάδας. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών των σχολείων της Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών  αλλά και των οδοντιάτρων των Κέντρων Υγείας, των Νοσοκομείων, των μονάδων του ΕΟΠΥΥ αλλά και όλων των ιδιωτών οδοντιάτρων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Στόχος του προγράμματος είναι να οδηγηθεί ο μαθητής μέσα από την ενεργητική μάθηση σε αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς που στοχεύει στην προστασία και την προαγωγή της στοματικής αλλά και της γενικής του υγείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την στοματική. Με την ενίσχυση της στοματικής υγείας ενισχύεται η υπευθυνότητα, η επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση, η προσωπικότητα και η ικανότητα του μαθητή να υιοθετεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι σαν μέρος του Προγράμματος προβλέπεται η φθορίωση των δοντιών όλων των παιδιών που θα συμμετάσχουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το φθόριο αναγνωρίζεται ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των δοντιών αλλά και την πρόληψη της τερηδόνας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται:
1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας διάρκειας 8 εβδομάδων, ενταγμένο στο αναμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα σχολικό έτος 2012-2013.
2. Επίσκεψη οδοντιάτρων στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών και την επίλυση τυχόν αποριών τους, τον έλεγχο της στοματικής τους υγείας και την ενημέρωση των γονέων τους καθώς και την φθορίωση των δοντιών τους.
Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ και υλοποιείται με την έγκριση και την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η παρακολούθηση της Ημερίδας είναι δωρεάν, στο τέλος της οποίας θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.
Πληροφορίες: κα Ζαφείρη τηλ. 2107212520, κος Παπουτσάκης τηλ. 2107298193, email: info@geradontia.gr , http://www.geradontia.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top