VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Συνάντηση της ΔΟΕ με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο

 

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας και δίωρη παναττική στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Το μεσημέρι άρχισε πολύωρη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Θ. Παπαθεοδώρου.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός επισήμανε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα ολοήμερα σχολεία και τα διετή νηπιαγωγεία, τονίζοντας ότι απαιτούνται θεσμικές αλλαγές και αναδιάρθρωση αλλά και αξιοποίηση των κτιριακών υποδομών, που είναι έργο των δήμων της χώρας. Πρόσθεσε όμως ότι προωθείται δέσμη θεσμικών αλλαγών που θα συμβάλουν, όπως είπε, στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών της προσχολικής εκπαίδευσης.

Έτσι με νομοθετική ρύθμιση που θα ενσωματωθεί στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου ρυθμίζονται αιτήματα για τα οποία είχε δεσμευθεί στους εκπαιδευτικούς ο ίδιος ο υπουργός.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε:

1. Προχωράμε, στη θεσμοθέτηση του ενός έτους υποχρεωτικής παραμονής του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση, προκειμένου να ζητήσει μετάθεση. Τα μέτρο θα ισχύσει από τις επόμενες μεταθέσεις.

2. Με ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο παραπάνω Νομοσχέδιο το υποχρεωτικό ωράριο των νηπιαγωγών, από το σχολικό έτος 2012-2013, εξομοιώνεται με αυτό των δασκάλων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά το τέλος της συνάντησης ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου διαβεβαίωσε ότι διασφαλίζεται απολύτως το ημερήσιο Νηπιαγωγείο, ενώ έκανε λόγο για «κλίμα κατανόησης αλλά και συνεργασίας».
Ειδικότερα τόνισε :

«Ήταν πράγματι μία πολύ παραγωγική, δημιουργική και σε πολύ καλό κλίμα συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ, αλλά και των Συλλόγων των Νηπιαγωγών. Αυτό το οποίο είδαμε είναι ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων, αλλά και επίλυση του ζητήματος για το ωράριο των Νηπιαγωγείων μετά την ανακοίνωση του κυρίου υπουργού στους εκπροσώπους της ΔΟΕ, που πλέον θα λάβει και τη μορφή μιας νομοθετικής ρύθμισης, θα συμπεριληφθεί δηλαδή, σε επικείμενη Νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας».

Όσον αφορά στο ωράριο των Νηπιαγωγών , ο υφυπουργός διευκρίνισε: «Μέχρι σήμερα, οι Νηπιαγωγοί, δεν είχαν ωράριο, νομικά κατοχυρωμένο. Πλέον, υπάρχει η προοπτική να εξομοιωθεί, και νομοθετικά, με αυτό των Δασκάλων, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας και του Νηπιαγωγείου , το οποίο θα διασφαλίζει και την εργασία των ίδιων των Νηπιαγωγών».

Το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση με επισημάνσεις για όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν, ενώ τονίζει ότι για ορισμένα, που είχαν τεθεί σε προηγούμενες συναντήσεις και παρά το ότι υπήρξαν δεσμεύσεις για την επίλυση τους, δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη σε θετική κατεύθυνση (διετής υποχρεωτική παραμονή στην οργανική θέση, ξεκλείδωμα των πινάκων προϋπηρεσίας, επίδομα θέσης ευθύνης για τους αναπληρωτές.).

Σύμφωνα με την ΔΟΕ, οι απαντήσεις που δόθηκαν σε ορισμένα βασικά για τον κλάδο ζητήματα ήταν:

Παραμονή στην οργανική θέση: Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο, η οποία θα καταργεί την υποχρεωτική διετή παραμονή στην οργανική θέση. Η ρύθμιση θα ισχύσει από τις φετινές μεταθέσεις.

Προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών: Με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα (εντός του Νοεμβρίου) θα «ξεκλειδώσουν» οι πίνακες και η προϋπηρεσία θα προσμετράται στο σύνολό της κανονικά για όλους.

Συγχωνεύσεις σχολείων: Δεν θα υπάρξει νέος κύκλος συγχωνεύσεων σχολείων.

Ωράριο νηπιαγωγών: Θα υπάρξει εντός των ημερών νομοθετική ρύθμιση στην κατεύθυνση της προσαρμογής του στο ωράριο των δασκάλων και θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά. Θα συνυπολογιστεί το γεγονός ότι το ωράριο των νηπιαγωγών είναι συνεχές.

Εγκύκλιος για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία: Η εγκύκλιος στόχευε να δώσει λύση σε ερωτήματα γονέων και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αναιρέσει το νόμο. Δεν υπήρχε ούτε υπάρχει η πρόθεση απαξίωσης ή συρρίκνωσης του νηπιαγωγείου. Το θέμα έχει λήξει.

Ειδική αγωγή-παράλληλη στήριξη: Θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ, τις επόμενες ημέρες, 600 εκπαιδευτικοί για παράλληλη στήριξη.

Κενά στα σχολεία: Έχει ζητηθεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επαναπροσδιορισμός των κενών στα σχολεία. Σε κάθε περίπτωση τα κενά είναι μεγαλύτερα από τις πιστώσεις. Δεν υπάρχει δυνατότητα αύξησης του αριθμού των πιστώσεων. Η όποια λύση δεν περιλαμβάνει σκέψεις αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΔΟΕ δηλώνει ότι θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία εξέλιξης των θεμάτων, θα κρατά ενήμερο τον κλάδο τον οποίο καλεί σε διαρκή ετοιμότητα.*http://www.newsbeast.gr/
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top