VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«Όταν εμείς γυρίζαμε, αυτοί πήγαιναν»


Μέσα σε κλίμα έντασης διεξήχθη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία της Ιπποκράτους, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Την ικανοποίησή του για τη συζήτηση, το επίπεδο και το περιεχόμενό της, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κλείνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, σημειώνοντας ότι «διαψεύστηκε για μια ακόμη φορά η παραφιλολογία περί συγκρούσεων που σπαράσσουν το ΠΑΣΟΚ», καθώς και για την «ομόφωνη» αποδοχή της εισήγησής του για τις αποκρατικοποιήσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ δεν ελήφθη απόφαση για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή, κάτι που θα γίνει όταν θα παρουσιαστεί το οριστικό πακέτο μέτρων, σε νέα συνεδρίαση.

Αναφερόμενος στις διαφωνίες που διατυπώθηκαν από ορισμένους βουλευτές, κατά τη συζήτηση επί του πακέτου μέτρων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις μαζί τους προκειμένου να υπάρχει ενιαία στάση.

Σχολιάζοντας εκ νέου την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, σχετικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επισήμανε ότι «μας θέτει αντιμέτωπους με το μείζον ερώτημα "πού βρισκόμαστε", "τι πρέπει να προτάξουμε" και "αν τελείωσε η διαπραγμάτευση ή όχι"». «Προφανώς η διαπραγμάτευση δεν τελείωσε γιατί το πολιτικό της σκέλος είναι σε εξέλιξη όπως και η συζήτηση εν όψει του εφαρμοστικού νόμου. Η σπουδαιότερη πολιτική διαπραγμάτευση είναι με τους Ευρωπαίους εταίρους και θα τελειώσει ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα μεγάλα θέματα της διαπραγμάτευσης αυτής είναι: α) η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής β) η βιωσιμότητα του χρέους και γ) η επίτευξη αναπτυξιακής στήριξης. «Η δήλωση του Eurogroup πρέπει να είναι: Η Ελλάδα είναι στο Ευρώ, αλλιώς αυτοϋπονομεύεται η Ευρώπη».

Χαρακτήρισε δε «απολύτως αναγκαίο», ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και όσοι εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση μέχρι το Eurogroup «να προσέξουν μέχρι την έσχατη λεπτομέρεια αυτά που έχουμε πει». Αναφερόμενος στη διαπραγματευτική εμπειρία του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Όταν εμείς γυρίζαμε, αυτοί πήγαιναν».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ευχαριστημένο από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και ότι πολλά θα τα επιθυμούσε διαφορετικά, ωστόσο, επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνά μόνο του. Επιπλέον, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ευχαριστημένο ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους και ειδικότερα με δηλώσεις του τύπου «η Ελλάδα είναι μέσα στο ευρώ, αρκεί να τηρήσει τις υποσχέσεις της».

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ακόμη το ερώτημα αν το πακέτο που θα έρθει στη Βουλή θα είναι το τελευταίο και εάν θα οδηγήσει κάπου, για να σημειώσει ότι πρέπει να είναι το τελευταίο και να οδηγήσει σε αποτέλεσμα. Δεν θα είναι εύκολο, πρόσθεσε και τόνισε ότι χρειάζονται πολυεπίπεδες ενέργειες.

«Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί από τη στάση του στα θέματα αυτά και ο απολογισμός θα γίνει στο συνέδριο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολίασε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται ως εάν να έχει κερδίσει τις εκλογές και η κυβέρνηση κυβερνά ως εάν να τις έχει χάσει, ενώ επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση εν όψει του Eurogroup, καθώς η διαπραγμάτευση μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της. 
*http://www.newsbeast.gr/
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top