VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«Γαλάζιος» πονοκέφαλος για τη στάση Κασαπίδη (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανοίξει μία σειρά δημοσιευμάτων σε κεντρικές εφημερίδες για το αν θα ψηφιστούν τα μέτρα και ποιοι είναι αυτοί που θα αρνηθούν. Αν και ο Μιχάλης Παπαδόπουλος φαίνεται να έχει αποφασίσει για την ψήφιση των μέτρων, ερωτηματικό αφήνει ο Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Η πιθανή μη ψήφιση των μέτρων από τον Γιώργο Κασαπίδη θα φέρει τα πάνω κάτω στη Νέα Δημοκρατία με σοβαρές συνέπειες στο κόμμα.
Ο Γιώργος Κασαπίδης βρίσκεται ίσως στο πιο κρίσιμο σημείο της πολιτικής του καριέρας. Είναι προφανές από τη στάση που τηρεί ότι βρίσκεται σε σοβαρό δίλημμα και έντονο προβληματισμό. Ανεξαρτήτως των ενδοιασμών, η υπερψήφιση των μέτρων θα του στοιχήσει αρκετά χάνοντας ένα μεγάλο κομμάτι της δυναμικής του, συμπαρασύροντας και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Είναι λογικό να δυσαρεστήσει αρκετούς από τους προσωπικούς του ψηφοφόρους που προφανώς και δεν θα τον επιλέξουν στην επόμενη εκλογική διαδικασία.
Αν ο Γιώργος Κασαπίδης επιλέξει την μη ψήφιση των μέτρων είναι λογικό να διαγραφεί από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα η δημοτικότητα του θα εκτοξευθεί. Η ιστορία έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι όποιος δεν ψηφίζει μέτρα που είναι επώδυνα για τον κόσμο, ανταμείβεται ότι και αν επιλέξει να ακολουθήσει. Είναι  πολύ νωρίς να αναφερόμαστε στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση το 2014, όμως εάν επιλέξει αυτό το δρόμο είναι λογικό να επιβραβευτεί από τους πολίτες.
Από την άλλη ο έτερος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος με δήλωση του στο kozan.gr, ανέφερε ότι αποτελεί μονόδρομο η ψήφιση των μέτρων, άρα δεν υπάρχει πλέον ζήτημα μη ψήφισης των μέτρων. Ανεπιφύλακτα θα έχει ένα ανάλογο πολιτικό κόστος για την απόφαση αυτή και βέβαια, το κόστος θα είναι μεγαλύτερο αν ο Γιώργος Κασαπίδης επιλέξει να μην ψηφίσει τα μέτρα.
Μεγάλο ρόλο θα παίξει η εξέλιξη της κατάστασης στη χώρα αλλά και οι επιπτώσεις στη περιοχή. Η εφαρμογή των μέτρων θα προμηνύει την ανατροπή των εργασιακών και μισθολογικών δεδομένων στη ΔΕΗ, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν και σε άλλους τομείς της οικονομίας.
Το πολιτικό κόστος σε περίπτωση ψήφισης είναι δεδομένο. Το ζητούμενο είναι ποιον τελικά θα δικαιώσει η ιστορία και ποιες θα είναι οι συνέπειες για την περιοχή. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η σκληρή οικονομική πολιτική δεν συνοδεύθηκε με ρήτρες ανάπτυξης και σήμερα όλα έχουν βουλιάξει.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα επιλέξει ο Γιώργος Κασαπίδης… Κομματική πειθαρχία ή αλλαγή στάσης απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα;  Η στάση του θα είναι καθοριστική για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη αλλά και προσωπικά για τον ίδιο. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα και θα προχωρήσει ως ανεξάρτητος Βουλευτής, ενώ μέχρι τις επόμενες εκλογές τα σενάρια είναι πολλά αλλά πρώιμα
Live-Avlesinfo.blogspot.com
Live-Avles : Ρεπορτάζ! - Γεγονότα! - Επικαιρότητα! >> Διαβάστε περισσότερα... Live-Avles : Σπορά σκληρού Σιταριού 2016 στα Σέρβια (Video www.Live-Avles.tv) ...

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top