Υλικά
Για 2-4 άτομα400 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα άσπρα
20 γραμμάρια βούτυρο
1κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα στα 4
1 φίλο δάφνης
½ φλιτζάνι 125 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με υγρή πετσέτα τα μανιτάρια, κόβετε λίγο από το κοτσάνι τους και τα κόβετε στη μέση. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το λάδι σε βαριά βαθιά κατσαρόλα. Τα αφήνετε να κάψουν και τηγανίζετε τα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά ή ώσπου να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ροδίσουν.Προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε με καπάκι για 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Έπειτα βγάζετε και πετάτε το φύλλο δάφνης και προσθέτετε τον άνηθο και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό. Αλατίζετε και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αδειάζετε σε γυάλινο σκεύος ή άλλο (μη μεταλλικό ή πλαστικό), τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες.
*sidagi.gr